10 bilder og videoer i en Instagram-post!

av Olav Sindre Kriken

Instagram har i dag lansert muligheten til å dele.

Instagram har i dag lansert muligheten til å dele en blanding av opptil 10 bilder eller videoer som et enkelt karusell-innlegg som andre brukere kan sveipe gjennom. Du kan tenke på dem som et album på Instagram som samler permanente bilder eller videoer rundt et tema. Funksjonen ruller ut globalt på iOS og Android i løpet av de neste ukene.

Med en Instagram-karusell, trenger man ikke lenger å velge det beste bilde eller den beste videoen fra en opplevelse, noe som gjør at Instagram-brukere blir mindre knyttet til nye Stories, og kan planlegge en holistisk opplevelse ved å bruke flere bilder og videoer i en post. Dette er gode nyheter for bedrifter som vil bygge mer, visuelt godt innhold til et arrangement, en lansering, eller andre ting der bruk av Instagram er naturlig.

Multiple Photos and Videos in One Post on Instagram from Instagram on Vimeo.

Om Instagram kan fjerne presset mange føler oppstår når man må finne og poste et perfekt bilde i Stories, vil de og den algoritmiske feeden, kunne lokke mer innhold ut av brukere og bedrifter, som gjør at man i større grad får tilfredsstilt de 600 millioner månedlige brukere det sosiale nettverket har.

Instagram lanserte for første gang innlegg som karusell-annonser tilbake i 2015 og utvidet dem til å inkludere video i fjor. Også her kan annonsører nådele opptil 10 bilder, ikke bare fem.

Så hva har dette å si for deg som ønsker å bruke Instagram som annonsekanal? Jo; Ved å bringe denne muligheten til vanlige brukerne, ønsker Instagram å normalisere praksisen med å dra innleggene sideveis, noe som kan få flere brukere å utforske karusell-annonser. Slik vi bedrifter få muligheten til å presentere mer innhold til brukerne, på samme annonsespot, og man har oppmerksomheten til den potensielle kunden enda lenger. 

Ønsker du å prøve annonsering på Instagram, eller er du interessert i å vite hvor kanalen passer i din digitale strategi? Kontakt oss gjerne!Book møte i dag!

Sammen med deg setter vi opp mål for din digitale annonsering! 

Ylva Overå Hide

Community Manager

Olav Sindre Kriken

Digital analyse og strategi

Eirik Staurset

Daglig drift og prosjektledelse