Bli en racer på Instagram Story

av Ylva Overå Hide

Instagram lanserte Story i 2016, og har siden da lagt til mange nyttige verktøy som gjør det enklere å levere godt, vertikalt innhold. Visste du at Boomerang har en hemmelig meny? Les mer om den og andre kreative triks som tar dine stories til nye høyder!

Instagram Story har nå så mange muligheter på ulike nivåer i innholdsskapingen. Ta frem telefonen og prøv deg frem mens du leser!

For å begynne helt på scratch; hvordan åpner du Instagram Story? Når du åpner feeden eller profilen din vil det være et blått +-tegn ved profilbildet ditt. Det enkleste er likevel å bare swipe til høyre i nyhetsstrømmen.

Vi har tidligere laget en gjennomgang av ulike muligheter i vår egen Story, og har laget lignende “oppskrift” til denne bloggen. Bildene under er fra denne oppskriften og viser mer av hvor du finner de forskjellige verktøyene.

Da er det vel bare å begynne?
Instagram Story har mange ulike verktøy, både for hva slags innhold du kan skape, men også for hvordan du med enkle effekter kan lage enda mer engasjerende stories.

Enkelt å lage godt innhold
Vi begynner med valgene for innholdet du lager. Når du har åpnet Story vil du se dette:

Som du ser, ligger det en meny helt i bunn. Du starter på “vanlig”, her kan du trykke en gang for å ta bilde eller holde inne for å filme. Helt basic. De andre valgene er fungerer slik:

Boomerang - her filmer du små snutter som går i loop. Om du har sett litt på Stories før, har du garantert sett dette. En veldig populær funksjon.

Boomerang er et verktøy i Story, men er også en egen app. Inne i denne appen kan du endre de fastsatte innstillingene. Dette er en såkalt hemmelig meny. Trykk på skjermen fire ganger med fire fingre (helt seriøst) inne i Boomerang-appen, og du får opp denne menyen:

Om du skal endre noe kan dette være lure valg:

Oppløsning: 1080
Boomerang-modus: Forover og bakover (pause)
Antall bilder: 3
Antall bilder med langt opptak: 25fps

Disse innstillingene gjør at loopen i Boomeranger går litt glattere. Her er som du ser flere muligheter, og du kan selv tilpasse for hver Boomerang. Dette er likevel gode innstillinger for de fleste Boomerangs.

Fokus - tar portrettbilder med blurry bakgrunn. Fin effekt.

Superzoom - zoomer på et objekt i video med flere ulike zooming-muligheter, som for eksempel pulserende.

Baklengs - denne er selvforklarende, du filmer og videoen blir spilt baklengs. En effekt som kan brukes til mye gøy!

Håndfri - lar deg filme uten å holde inne knappen.

Direkte - her kan du gå live i story! Enkelt og greit.

Tekst - vil du ha fokus på et visst budskap heller enn et bilde eller video? Story har mange muligheter for dette. De har flere forskjellige fargerike bakgrunner og mange ulike teksttyper.

Har du forresten sett folk dele Story der ord er regnbue-farget? Instagram har et hack for å lage dette uten å måtte lage en og en bokstav. Først skriver du et ord, og velger en farge å starte med. Gjør hele ordet for eksempel lilla, og marker hele ordet. Ha to fingre klare. Med finger 1 holder du nede en farge, med farge 2 holder du tekstmarkeringslinjen (se bilde).

Nå drar du fingrene samtidig bortover. Du må kanskje prøve noen ganger men det blir ganske fint!

Kronen på verket
Når du har bilde, video og/eller tekst klart har du en god base, men Instagram har enda flere verktøy! Dette kan gjøre storyen enda mer iøynefallende. Kronen på verket, om du vil.

Inne i Storyen din ser du dette klistremerke-ikonet.

Her er det bare å utforske, her er mye gøy. Her har vi brukt en del av det som finnes i menyen:

Du kan legge inn lokasjoner, hashtags, klokkeslett og dato. Det finnes ferdige stickers for hver ukedag samt for temperatur og vær for din lokasjon. 

Du kan også legge inn GIFs, her kommer det opp populære GIFs men du kan også søke etter andre. 

Story har også ulike stickers som gjør det enkelt å engasjere følgerne. Du kan la følgerne enkelt sende inn spørsmål, eller svare på spørsmål og meningsmålinger.

Har du lagt ut noe ved en feil under testingen? Åpne storyen og trykk på de tre prikkene nede til høyre - der kan du slette den.

Vi skjønner at det er mye å ta inn, men med disse verktøyene er veien til godt innhold til enklere. Øvelse gjør mester, så du må bare prøve deg frem.

Vil du vite mer om hvordan din bedrift kan bruke Instagram Story? Ta kontakt!