Sunnmøres første e-sportliga: Tussaligaen

E-sport har hatt en enorm global vekst de siste årene, og Norge er intet unntak. Vår kunde Tussa ønsket å skape engasjement blant de yngre, og resultatet ble Tussaligaen. Vi Racer og Avento er stolte av å være med på denne satsingen. Sammen med Tussa og flere lokale ildsjeler, har vi jobbet for å kunne gi lokale spillentusiaster noe helt spesielt å glede seg til. Hold deg fast, her kommer Sunnmøres første store e-sportliga!

Konkurrerer i kjente spill
Påmeldingen starter i slutten av april, og i sesong 1 kan unge og voksne på Søre Sunnmøre velge blant tre populære spilltitler på datamaskin/spillkonsoll. I ligaen skal det konkurreres i fotball-/bilspillet Rocket League, fotballspillet FIFA 19, og et av de mest etablerte taktiske skytespillene, Counter Strike: Global Offensive.

Vi ser fram til å skape en arena på søre Sunnmøre, der lokale spillinteresserte kan møtes for å konkurrere. Vi har et ønske om at e-sport skal stimulere til god spillkultur og lagånd, og etter hvert bli en velorganisert breddeidrett i området vårt. Som et ledd i dette har vi inngått et samarbeid med Barnevakten, en ideell foreldreorganisasjon som arbeider for at barn og unge skal bruke media på en trygg og bevisst måte, sier Ivar Driveklepp, adm. Direktør i Tussa IKT, i en pressemelding fra Tussa.

Vår rolle
Tussa har lenge vært kunde av Racer og Avento, og vi har bidratt i flere ledd av dette prosjektet. Vi var med helt fra start og jobbet med utformingen av konseptet Tussaligaen. Videre har vi hatt ansvar for nettsiden og da også den tekniske løsningen for ligaen. Det er mye data som skal koordineres når så mange spillere skal melde seg på, konkurrere og rapportere. Derfor har vi lagt vår flid i den tekniske strukturen og rammene det skal konkurreres innenfor. Vi har også vært med på å jobbe fram innholdet til nettsiden. 

Design og profil for Tussaligaen er laget av Havnevik.

Neste steg i prosessen er markedsføring av Tussaligaen, for å sørge for at flest mulig vet om Tussaligaen. Sånn som du gjør nå.

Vi er veldig stolte av å få være med på denne nye satsingen, og gleder oss til fortsettelsen!

Vil du lese mer om Tussaligaen? Sjekk ut pressemeldingen på tussa.no.

https://tussaligaen.no/