Ta frem mobilen, vi må lage video!

av Ylva Overå Hide

Video har de siste årene blitt mer og mer populært i den digitale sfæren. Vi har nådd et punkt der video ikke lenger kan være et alternativ, men en viktig del av arbeidet med innhold og markedsføring.

Video har lenge vært viktig for bedrifter, men nå har det blitt en nødvendighet.


Tips til video i markedsføring:

Orker du ikke lese? Se gjerne videoen med disse fire tipsene på vår YouTube-kanal HER.

1. Optimaliser for mobil
Nesten 50% av all video blir sett på mobil, og dette øker. Firkantet-ramme skaper en bedre brukeropplevelse, da dette fungerer på de fleste enheter.

2Kort og konsist
Videoer på opptil 2 minutter får best engasjement på tvers. Det er likevel viktig å tilpasse lengden til hver kanal. Personer på YouTube er mer i modus for å se lengre snutter enn personer som sjekker sosiale medier.

3. Skap nysgjerrighet
Skal du lage en serie med videoer som henger sammen kan det være lurt å tease hva som kommer i neste video. En slik “cliffhanger” øker sjangsen for at brukeren ser den neste videoen også. Dette kan også fungere om du vil få trafikk til nettstedet ditt. Gi en kort introduksjon i videoen, og oppfordre brukerne til å lese meir på hjemmesiden din.

4. Ikke vær avhengig av lyd
De fleste videoer på sosiale medier blir sett uten lyd. Legg på tekst slik at videoen får ut budskapet selv uten lyd.

Tips til hvordan lage video:

Orker du ikke lese? Se gjerne videoen med disse fire tipsene på vår YouTube-kanal HER.

1. Bruk mobilen
Dagens mobiler har så bra kamera og gode videoredigeringsapper tilgjengelig, at man med enkle grep kan lage små videosnutter med mobilen. Med smarttelefonene har terskelen for deling av innhold blitt lavere, og man er vandt til å se video i mobilkvalitet på mange plattformer. Du kan derfor uten problem bruke verktøyene du har tilgjengelig til å lage video.

2. Tenk på lokasjon
Når du skal lage video selv, og gjerne med mobil, er lokasjon viktig. Film et sted med godt lys og lite støy for best mulig resultat.

3. Skriv manus
Du trenger ikke følge et manus til punkt og prikke, men det er smart å planlegge hva du vil si. Skriv ned noen stikkord og tenk gjennom hvordan du vil formidle budskapet.

4. Husk på plattform
Som nevnt tidligere bør videoen tilpasses plattformen den skal distribueres på. Sjekk opp hvilken lengde som er anbefalt for plattformene du skal bruke. Kanskje bør du lage video i tre ulike lengder om den skal ut på tre ulike plattformer?

Øvelse gjør mester
De fleste av oss er ikke så veldig komfortable foran kamera, men for å henge med må vi legge fra oss denne usikkerheten. Enkle videoer kan i tillegg få innholdet til å virke mer ekte, noe som er viktig for brukerne.

Det har aldri vært så stor etterspørsel etter video, men det har heller aldri vært enklere å lage det. Det handler rett og slett om å prøve og feile, øvelse gjør mester!

Ylva Overå Hide

Tekstforfatting, rådgivning, og digital markedsføring

Kristina Juul Jørgensen

Rådgivning, og digital markedsføring